2013.11.22. 14:01| Szerző: Milupapa

erdekesseg.jpg
Bizarr küllemű mélytengeri halat fogtak Kanada északi partjainál. A szakértők először úgy vélték, hogy a Davis Strait közelében fogott nem mindennapi zsákmány egy goblin cápa, mely szintén a mélytengerek lakója. Jobban megvizsgálva a fogást, arra jutottak, hogy a szürke, puha testű, fenyegető kinézetű szájú és méretes, szarvszerű képződményben végződő fejű állat egy kiméra.

A kiméra távoli rokona a cápáknak és a rájának, ezer méter mélyen él - írta a Daily Mail. A fentebb tárgyalt jellemvonásain kívül sajátossága még az ostorszerű farok, a felnőtt példányok nagyjából egy méteres hosszal bírnak. A hal rendkívül ritka, a Hudson-szorosban ezt megelőzően csupán egyszer sikerült dokumentálni - idézte a cikk a kimérát azonosító Nigel Hussey, a Windsori Egyetem kutatójának szavait.

A kiméra egyébként nem az egyetlen tengeri állat, mely csúfsága miatt gyakran szörnynek, vagy azonosítatlan lénynek van nézve. Az utóbbi években számtalan bálna, és cethal tetemet sodort partra a víz, melyekbe minden esetben különféle rémségeket vizionáltak hozzá nem értő helyiek és kutatók. Azonban minden alkalommal kiderült, hogy ezen rejtélyes élőlények csupán bomló bálna, és cethaltetemek.

Címkék: érdekesség  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása