2013.02.04. 16:45| Szerző: Milupapa

hirek.jpg

Érdekes jelenségre lettek figyelmesek az amerikai Tuscin lakói, ahol titokzatos, lila golyók bukkantak fel a semmiből. Először a hely vezetősége sem tudott magyarázatot találni a szokatlan jelenségre, és vizsgálatra küldték az ismeretlen eredetű anyagot.

Magukat a golyócskákat egy arra járó látogató, Geradine Vargas fedezte fel, aki férjével tett látogatást a sivatagi kiránduló helyen mikor különös látvány tárult eléjük – írja a Daily Mail. A pár egy lila göbökből álló tóra lett figyelmes. Vargas azonnal lefilmezte a rejtélyes jelenséget és otthon feltöltötte az internetre. Mivel a botanikus kert dolgozói sem tudták megmagyarázni a golyókat, a netezők találgatásokba bocsátkoztak.

Sokan a földön kívüli eredetre tippeltek. A jelenséget biológusok és tudósok is vizsgálták, azonban senkinek nem sikerült megfejtenie sem azt, hogy honnan érkezhettek a lila gömbök, sem azt, hogy miből lehetnek.  Még mielőtt azonban idegent kiáltanánk, érdemes megjegyezni, hogy korában már történtek hasonló esetek, ahol utólag kiderült: semmiféle földönkívüli tényező nem játszott közre a történésekben.

Valamikor 2012 januárjában Angliából érkezett bejelentés, ahol szintén színes gömböket találtak, ezek kék színben ragyogtak. A kutatók ezeket megvizsgálva arra gyanakodtak először, hogy talán valamiféle gerinctelen élőlény tojásai lehettek, de később az összetételük megállapítása után arra jutottak, hogy a gömbök nem mások, mint nátrium-poliakrilát gömbök. Ezt használják például pelenkákban, intim betétekben, a mezőgazdaságban pedig talajminőség-javításra is.

Több mint valószínű, hogy ez esetben is ezekről a jól ismert, széles körben kapható nedvszívó granulátumokról van szó most is. Ráadásul a helyiek beszámolói is erre utalnak, ők ugyanis azt állítják, hogy az észlelést megelőző napon esett is a vidéken, amitől ezek a golyók megszívhatták magukat esővízzel.

Címkék: hírek  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása