2012.09.25. 12:33| Szerző: Milupapa

 

hihetetlen.jpgVilágrekorder méretű, közel 8,2 kilós hagymát termelt egy angol nyugdíjas férfi. Peter Glazebrook a szeptember 14-től 16 között zajló harrogate-i őszi nővényexpón mutatta be több más terményével egyetemben, melyek szintén első helyet értek.


Glazebrook hagymaszörnye pontosan 8,195 kilogrammot nyom, ami az új világrekordnak számít. Az előzőt is a nyugdíjas kertész tartotta 2011-ben termelt több mint 8,14 kilogrammos hagymájával. A történet és a rekord teljesen hiteles és igaz. Pedig az olvasók joggal tehetnék fel a kérdést, hiszen korábban már találkoztunk olyan átveréssel, melynek főszereplői óriás zöldségek voltak.

A nagy hagyományokkal bíró Harrogate Autumn Flower Show-n számos más, első helyet érő növénygigászt is bemutatott a férfi: fejes káposztája 36,912, kolosszális töke 54,318, paradicsomja és krumplija közel másfél kilogrammot nyomott. A rendezvény hivatalos weboldala szerint övé volt a leghosszabb uborka és bab is: előbbi 81.915, utóbbit 80.645 centisre nőtt.

Címkék: érdekesség hihetetlen  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása