2012.07.02. 15:09| Szerző: Milupapa

erdekesseg.jpg
A "magyar királyné vize" azaz "Eau de La Reine de Hongrie" a világ legrégebbi parfümje. A világ első illatárában a Versailles-ban található Ozmotékában kikérhetjük a legrégebbről őrzött eredeti illatot, melyet a XIV. században használt Nagy Lajos felesége, Erzsébet királyné.

A parfüm eredetét romantikus történet övezi, a legenda szerint Nagy Lajosnak annyira tetszett a királyné illata, hogy végül ezért kérte meg a kezét. Ugyanilyen büszkék lehetünk a magyar levendula illatára, mely olyan különleges, hogy a világ minden tájára exportálják.
 


A "magyar királyné vize" azaz "Eau de La Reine de Hongrie" a világ legrégebbi parfümje - mégis, ezt csak kevesen tudják manapság. Büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy a világ első illatárában, a Versailles-ban található Ozmotékában kikérhetjük a legrégebbről őrzött eredeti illatot, melyet a XIV. században használt Nagy Lajos felesége. Ugyanilyen büszkék lehetünk a magyar levendula illatára, mely olyan különleges, hogy a világ minden tájára exportálják.

A parfümök világa a mai napig egyet jelent a luxussal. Az Ozmotékában megvásárolhatjuk például a világ egyik legdrágább parfümjét kicsit több mint három millió forintért. Alátámasztja ezt Zólyomi Zsolt magyar parfümőr beszámolója is, hiszen a világ egyetlen iskolája, ahol a szakma igazi profijait képzik, Versailles-ban található. Az illatkészítés egyetemén évente mindössze 12 fő végez Japántól Brazíliáig a világ minden tájáról.
Címkék: érdekesség  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása