2012.06.25. 14:49| Szerző: Milupapa

hirek.jpg

Kínai űrhajósok először hajtottak végre kézi vezérléssel dokkolást a világűrben Föld körül keringő két űreszköz - a Sencsou-9 (Shenzhou-9) űrhajó és a Tienkung-1 (Tiangong-1) űrállomásmodul - között - jelentette a kínai média vasárnap. Arról nem beszéltek, hogy mi húzott el az űrhajó mellett.

Az összekapcsolásra, amelyet a kínai űrprogram mérföldkövének tartanak, másodpercenként 7,8 kilométeres sebességű keringés mellett került sor közép-európai idő szerint 6 óra 42 perckor. A Sencsou-8, illetve a Sencsou-9 űrhajókkal korábban automatikus vezérlésű dokkolást végeztek. A kézi vezérlésű dokkolást a Földön szimulátorokon több mint 1500 alkalommal gyakorolták. A youtube-on fellelhető videón jól látszik, hogy dokkolás közben valami fényes tárgy nagy sebességgel elhúz az űrhajók mellett. Megosztott a netes társadalom, van, aki egy műholdra gyanakszik, míg van, aki szerint ez nem lehetett más mint egy repülő csészealj. Íme a videó:

Szerintünk semmi másról nincs szó, mint kósza űrszemétről, mely nagy sebességgel húz el az űrhajó mellett. Se vége se hossza az ilyen jellegű videós észleléseknek, mindez idáig soha senki sem volt képes felmutatni egy megcáfolhatatlan bizonyítékot a földönkívüliek létezésére.

A Sencsou-9 űrhajót június 16-án indították útba az északnyugat-kínai Góbi sivatagban lévő űrközpontból és űrhajósai június 18-tól tartózkodtak a Tienkung-1 fedélzetén. Vasárnap visszatértek az űrhajóra, eltávolodtak az űrállomásmodultól, majd fokozatosan végrehajtották küldetésük legfontosabb feladatát.

Címkék: hírek ufo  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása