2013.11.17. 17:43| Szerző: Milupapa

hirek.jpg

Az egyesült királyságbéli Dalhousie kastély már korábban is híres volt arról, hogy kísértet lakta. A látogatók különös hangokat, földöntúlinak ható kopogásokat, és egyéb gyanús zajokat vélnek hallani a kastély falain belül. A 13. századi skót kastély napjainkban mintegy 29 szobás szállodaként működik. Hatalmas könyvtára, ebédlője és pincéje van, ezenkívül egy spa is a vendégek kényelmét szolgálja. Egy a kastélyban 25 éve dolgozó alkalmazott már korábban is hátborzongató történeteket mesélt a szálloda állandó, nem evilági vendégeiről. 


A legaktívabb szellem állítólag a Grey Lady (Szürke Hölgy), akit Lady Catherine-nek hívtak, és az 1720-as években hunyt el szerelmi bánat, illetve éhínség következtében. A gondnok szerint többször hallották már a szoknyája suhogását. A személyzet más tagjai és a vendégek is beszámoltak már különös eseményekről, például arról, hogy láthatatlan kezek érintették meg a vállukat, illetve húzták meg a hajukat. A borzongás éjszakánként 220 fontba (67 ezer forintba) kerül, ha valaki elég bátorságot érez ahhoz, hogy kivegyen egy szobát éjszakára.

Az alábbi videót Helen Parker, egy szkeptikus riporternő készítette. Szánt szándékkal vállalkozott az éjszakai kísérletre, fogta kameráját, majd egymaga lement a kastély alagsorába. Csak ült a sötétben, közben pedig azon viccelődött, hogy az összes kísértethistória pusztán kitaláció, amikor is történik valami. Nem szeretnénk lelőni a poént, sokkal inkább javasoljuk hogy nézzétek meg a videót.

Szó se róla, a borzongás jó üzlet. Mint ahogy a Loch Ness vizében élő szörnyetegre sem sikerült soha bizonyítékot felmutatni, úgy A Dalhousie kastély hátborzongató parajelenségeit sem sikerült még minden hitelt érdemlően - mondhatni tudományosan alátámasztva - bebizonyítani. Márpedig valljuk be, az ilyen helyeknek nem jön rosszul a felhajtás miatt megnövekvő turisták száma. Persze lehet elhamarkodottan ítélünk, de a konklúziót vonják le a kedves olvasók.

Címkék: érdekesség s szellemek  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.