2013.08.08. 08:17| Szerző: Milupapa

hirek.jpg

Francia kutatók szerint akár egy másik bolygóról is jöhetett az a közelmúltban talált vírus, mely tízszer nagyobb az ismert, földi vírusoknál.

A Pandoravírusra keresztelt organizmus egy mikrométer nagyságú, más vírusok ennél tízszer kisebbek - írta a Ráadásul a génjei hat százaléka hasonlít ahhoz, amit ismernek a Földön. Daily Mail. 
A vírust Dr. Jean-Michel Claverie a Aix-Marseille Egyetem kutatója találta. A mérete és a szabályos forma hiánya miatt kezdetben azt hitte, hogy egy baktériumot lelt, de kiderült, hogy vírussal van dolga, méghozzá olyannal, amilyet még nem látott. 



A különleges vírus kapcsán a kutatók úgy vélekednek, hogy vagy olyan ősi sejt típustól származtatható, amely már nem létezik, de az is lehetséges, hogy egy másik bolygóról - akár a Marsról - került hozzánk.

Az óriás vírus, a víz alatt található, vélhetőleg veszélytelen az emberre nézve, de egy sor kérdést felvet a földi élet kialakulásával kapcsolatban.

Címkék: hírek  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása