2012.06.26. 21:46| Szerző: Milupapa

hirek.jpg

Tavaly a Balti-tenger fenekén egy svéd óceánkutató csoport felfedezett egy kör alakú tárgyat, amely 90 méter mélyen fekszik Svédország és Finnország között. Idén lemerültek ismét, hogy választ kapjanak arra, vajon mi lehet ott. Annyi derült ki: körülbelül 18 méter átmérőjű tárgy oldalai lekerekítettek, a szélei pedig egyenetlenek. Az objektumon található egy tojás alakú lyuk is, ami a tetejéről vezethet a belsejébe. Készültek róla fotók is.

Peter Lindberg vezette tavaly az Ocean Explorer csapatát, akik 1997 óta többször is merültek azért, hogy minél több alkoholt hozzanak felszínre. Legdrágább leletüket a svéd Jönköpingből származott, amelynek rakománya több láda 1907-es bor volt. Palackonként 13 ezer dollárért sikerült értékesíteniük. Ez a csapat merült le tavaly június 19-én is, amikor az arra fogékonyak szerint egy UFO roncsait találtak meg.

A kör alakú tárgy mintegy 18 méter átmérőjű volt, és csak szonárfelvételeket sikerült róla készíteni. Majd egy évet kellett várni arra, hogy a szeszkeresők már felkészülve, tudósokkal karöltve nézzék meg közelebbről az ismeretlen tárgyat. Elsőre arra gondoltak, valójában egy természeti képződmény, egy nagy kő vagy sziklaszírt, amelyhez foghatót még senki nem látott. De a vizsgálatokból kiderült, gomba alakú és 3-4 méterrel emelkedik ki csak a tengerfenék iszapjából, a végei lekerekítettek, a szélei pedig egyenetlenek, és sokkal inkább tudatos tervezésűnek tűnt.

Az objektum tetején úgy néz ki, mintha valami kandalló lenne és a környező köveken pedig koromszerű anyag figyelhető meg. Továbbá megfigyeltek rajta egy tojás alakú lyukat, amely a belsejébe visz. Illetve a tengerfenéken egy nyomvonal is megfigyelhető, melynek hossza majdnem 310 méter és a tárgy a végpontja. A búvárok szerint ez leginkább egy kifutópályára emlékeztet.

„Húsz éve búvárkodom, több mint 6000-szer merültem, de sosem láttam ehhez foghatót – mondta Stefan Hogeborn, a csapat egyik búvárja. A csoport vezetője szerint, hiába mentek le, most még több kérdésük, mint az út előtt. „Fogalmam sincs mi ez, a korom pedig csak nehezíti a dolgunkat, hiszen itt korábban sosem volt vulkáni tevékenységre utaló nyom” – mondta Lindberg, aki azt is elmondta a svéd Expressen magazinnak, hogy már elemzik a hatalmas objektumból vett mintákat.

Egyesek szerint a talált objektum alakja leginkább a Star Warsból ismert Milleneum Falconra hasonlít a leginkább.

Címkék: hírek ufo rejtélyek  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.