2012.08.08. 10:54| Szerző: Milupapa

feketelista.jpg

A tavalyi év során egy érdekes, bizarr videó tűnt fel a világ legnagyobb video megosztó portálján (Youtube). A felvételt készítő személy elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy kutyája folyamatosan ugat valamit az udvaron. Mikor kiment és megnézte hogy mi lehet az, ledöbbenten tapasztalta hogy egy különös, folyamatosan mozgó növény áll a medence/kút szélén. Valószínűleg táplálkozott, legalábbis lelógó gyökerei a vízbe kúsztak, s magának a növénynek a közepén pedig furcsa csápok hadonásztak mintha csak táncot járnának.

Első ránézésre nem is annyira látszik a CGI, pedig bizony erősen használva volt ez a technika – szinte csak ez – a film elkészítése során, mégis rengeteg embert sikerült megvezetnie a készítőnek. A férfi által elmesélt sztori természetesen szintén nem igaz, és a felvétel minden egyes képkockája egy számítógéppel generált, jól animált rendert mutat. A CGI legjobban a videó utolsó negyedében ütközik ki, mikor nagytotálban láthatjuk a „földönkívüli” növényt. A másik árulkodó jel hogy az egyik képkockánál – mikor a gyökereket mutatja közelebbről a kamera, melyek a vízbe kúsznak - ha megfigyeljük, láthatjuk, hogy elcsúszás van a két felvétel között, a motion tracking nem sikerült hajszálpontosan. A harmadik tényező, amin elvérzik a felvétel, az maga az animáció: még Hollywoodban sem tudnak a mai napig annyira természetesnek ható animációkat csinálni, hogy azt teljes mértékben el tudja hinni az ember szem és az agy.

Szerencsére, ha jobban utána kutat az ember, akkor hamar rátalál egyéb dolgokra is, mint arra a videóra, ami tulajdonképpen egy teszt render a növényről. A készítőnek dicséret jár a CGI megvalósításért, referencia filmnek ötcsillagos, valós, hiteles felvételnek viszont egyes, főleg Legendavadász szempontból.

Címkék: lények feketelista  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása