2012.05.04. 23:29| Szerző: Milupapa

„Az igazság odaát van…” – mondák sokan. De vajon csak akkor tudjuk meg a mindent eldöntő igazságot, ha már meghaltunk? Tényleg léteznek földönkívüliek, angyalok, ezoterikus lények és kísértetek? Mind-mind legendák, melyekről emberek milliói beszélnek nap, mint nap. Mit is nevezünk legendának? Egy varázslatos, olykor bizarr történetet, mely a valóság határmezsgyéjéig visz el bennünket? Vajon a legenda több mint egy egyszerű mese? Az emberiséget születése óta végigkísérik különféle legendák, mítoszok, mondák, melyek a valóságot mintegy meghazudtolva mesélnek elásott kincsekről, rég elfeledett titkokról, szellemekről, földönkívüliekről, és egyéb paranormális dolgokról.

 
Eme blog a fenti kérdésekre ugyan nem adhat magyarázatot, mert mi is csak halandók vagyunk, akik megpróbálják feltárni a lehetetlen csúszós ingoványát, mégis eltökélt szándékunk, hogy az olvasók a lehető legegyenesebb, legalaposabb válaszokat kapják, mikor olvasnak minket. A blogot 2009-ben alapította Zavatszki Milán, Kovács Tímea, és Barnabási László. 2012-ben váratlan nehézségek miatt azonban le kellett állítani, szerencsére nem véglegesen. Így egyes cikkek, elemzések, bejegyzések az eredeti, 2009 óta futó blogról származnak.
 

Zavatszki Milán

A blog főszerkesztője, és egyben tulajdonosa. A blog ötlete 2009 nyarán merült föl benne. 3 éve foglalkozik intenzívebben legendakutatással, feltárással, és leleplezéssel. Az objektivitást, és hidegvért tartja szem előtt, de nem zárkózik el a szélsőségesebb magyarázatoktól sem. Nem hisz a kis zöld űrlényekben, az unikornisban, és egyéb fantazmagóriákban, de meggyőződése, hogy léteznek szellemek, és van valami „odaát”. Szabadidejében webdesigner, programozó, és író. Kedvenc időtöltései közé tartozik a filmezés és a fotózás.

 

 

 

 

 

Kovács Tímea

Társszerkesztő. Az eredeti hármas része, akik jelen voltak a blog kezdetétől. Nem az a fajta lány, aki megijed, ha rémtörténeteket mesélnek neki. Sőt. Ő az a lány, aki még nálad is többet tud egy-egy legendáról, azok nyitjáról. Merthogy mindennek van nyitja. Legalábbis ez a mottót követi, mikor azt vizsgálja, hogy egy legenda mennyire állja meg a helyét, mennyire kezdhető ki, hogy lehet romba dönteni az olykor amúgy is labilis kártyavárat.  A hivatali életben PR és marketing tanácsadó, a magánéletben jó barát, és megbízható kollegina. Azért kezdett el legendavadászattal foglalkozni, mert mindig is érdekelte, hogy mi egy-egy rejtély megoldása. Túlzott objektivitása ellenére azonban ő sem zárkózik el egyes alternatíváktól, ha azt meg lehet magyarázni a józanész által.

 

 

 

Vincze Sándor

Két lábon járó –főként haditechnikai – lexikon, és elméleti szakember. Rendelkezésre álló tények alapján válaszol feltett kérdéseinkre interjú-szerűen, mintha mi sem lenne természetesebb. Objektív, egyenes beszéd jellemzi, néha egy kissé száraz társadalomkritikával nyakon öntve. Nincs az a logikai baki, mely elkerülhetné figyelmét egy legenda kivesézése során. Nyitott a témával kapcsolatban, de csak bizonyos lefektetett keretek között. A civil életben fotózással foglalkozik, emellett sportol, és az üzleti életben próbál szerencsét.
 

 

 

 

 

 

Németh Eszter

A csapat nyelve németül. Merthogy ő tud a legjobban németül beszélni – a többieknek a tízig elszámolás is gondot okoz – így az anyaggyűjtésben, és a fordításban hatalmas hasznát veszi a csapat, ha német vonatkozású legenda után kutatnak, vagy német forrásanyagból kell dolgozni. Mindemellett a Legendavadász nyelvhelyességi szócsöve is, vagyis felel a helyesírásért a szerkesztők helyett is. A cikkírás sem áll távol tőle, jövőbeli társszerkesztőt köszönthetünk benne. Szabadidejében sokat olvas és ír, a Legendavadász csapatába pedig azért állt be, mert mindig is hajtotta az ismeretlen utáni vágy, a rejtélyekre adható lehetséges magyarázatok.

 

 

 

 

 

 

Orosz István

A Blog kriptozoológiai felelőse. 2009 óta foglalkozik az ismeretlen lények kutatásával, és blogot vezet róluk. Mellette tudományos fantasztikus történeteket alkot, és publikál a Hihetetlen magazinban. A legfőbb szakterülete az élő dinoszauruszok és szőrös humanoidok, nem hisz a tavi lények létezésében. Próbál elfogadható, a tudomány határain elfogadható magyarázatot keresni. Szabadidejében a két kutyájával foglalkozik.

Címkék: rolunk  |   |  komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása